Liina Laks • 17. juuli 2017 kell 9:15

SoftBanki kibekiire tehinguaeg: Sprint välja, Uber sisse

SoftBank  Foto: Reuters/Scanpix

Kahjumis USA telekommunikatsiooniettevõtte Sprint omanik Jaapani SoftBank püüab investoreid värvata miljardäride seast, vahendab finanzen.net.

Möödunud nädalal kohtus Jaapani telekommunikatsioonihiid SoftBank staarinvestor Warren Buffetti ja meediamogul John Malone'iga. Arutuse alla tuli võimalik investeering Sprinti, mille aktsia reedel teate peale neli protsenti tõusis.

SoftBankile kuulub Sprintist 80 protsenti, kuid ettevõte on viimased viis aastat kahjumis olnud ning 33miljardilise aastakäibe juures võlakoorma 67 miljardile dollarile kasvatanud.

Nüüd võib meedia teatel Malone'i Charter Communications ettevõttes osaluse haarata ning Buffetti võimalik investeering võib küündida 10 miljardi dollari kanti.

Sprinti tehinguga on kaudselt seotud ka Saksamaa ettevõte Deutsche Telekom: Sprint püüdis neilt nende USA tütart T-Mobile´i ära osta, kuid USA konkurentsiametnikud keelasid tehingu ära. Kuna USA president Donald Trump on kuulutanud välja, et plaanib mõningaid ärireegleid lõdvendada, võib müük uuesti arutluse alla tulla. T-Mobile on Saksamaa firma üks väheseid tõeliselt kasumlikke ja kasvavaid harusid.

Investeeringuid ka mujal

Softbank on tegemas investeeringuid ka sõidujagamisse: möödunud nädala lõpus teatas Reuters, et Uberi rivaal Grab sai Softbankilt 2 miljardit dollarit. Bloomberg kirjutab aga, et Uberi aktsionärid kaaluvad ettevõtte müüki Softbankile.

Hetkel kuum