Shell trotsis rasket turuseisu

Shelli töötaja Texases.  Foto: Bloomberg

Royal Dutch Shell teatas suurenenud puhaskasumist teises kvartalis. Aruanne avas põneva tulemuste avaldamise hooaja, sest selgub, kuidas naftaettevõtjad on kohanenud odavama naftaga, kirjutab The Wall Street Journal.

Shelli puhaskasum kasvas teises kvartalis 1,9 miljardi dollarini ning rahavoog kasvas 11,3 miljardi dollarini. Eelmise aasta teises kvartalis oli ettevõtte puhaskasum ainult 239 miljonit dollarit. Ettevõte teatas, et käive on viimase 12 kuu jooksul olnud 38 miljardit dollarit ning see on piisav, et maksta välja dividend ja vähendada võlakohustusi.

Peale Shelli avaldasid täna tulemused Statoil ja Total SA, mis tekitasid samuti investorites enesekindlust. Mõlemad teatasid suurenenud kasumist javähenenud võlakoormast.

Total SA puhaskasum oli 2 miljardit dollarit ja rahavoog kasvas 4,6 miljardi dollarini. Statoil teenis teises kvartalis 1,4 miljardit dollarit ja vähendas võlga 8%. Statoilil kasvas käive 4 miljardi dollarini.

Võrreldes 2014. aastaga maksab nafta barrel 50% vähem. See on sundinud ettevõtteid kärpima kulutusi ja leidma uusi viise käivet kasvatada. Shell teatas, et jätkab kulude kärpimist ja hoiab kuludel silma peal. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum