• Jaga lugu:

  Eurotsoonilt oodatakse kasvu, inflatsioon aeglustub

  EurodFoto: Scanpix/Reuters

  Sel nädalal avalikustatavatest majandustulemustest oodatakse eurotsooni majanduse kasvu, samas kui inflatsiooni kasv võib aeglustuda.

  Täpsemalt prognoositakse eurotsoonile teises kvartalis 0,6protsendilist majanduskasvu ning aasta baasil 2,4protsendilist majanduskasvu.
  Majanduskasvu hoogustumist prognoosib näiteks Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ning selle mõjutajaks peetakse Kreeka tagasitulekut võlakirjaturule.
  Inflatsiooni aeglustumist kardetakse peamiselt Euroopa Keskpanga poliitika tõttu. Näiteks kardetakse, et kahaneda võib võlakirjade kokkuostmine.
  Esimeses kvartalis ületas eurotsooni majanduskasv nii USA kui ka Suurbritannia majanduskasvu. Sellegipoolest ei usu analüütikud, et praegu suudetakse Ameerika Ühendriike ületada. Nimelt teatas viimane aastasel baasil tugeva, 2,6protsendilise kasvunumbri, mida toetavad tarbimine ning äriinvesteeringud.
  Reedel avaldatud andmete kohaselt kasvas näiteks eurotsooni suuruselt teine majandus Prantsusmaa 0,5 protsenti ning Hispaania majandus jõudis taas kriisieelsele tasemele, näidates 0,9protsendilist kasvu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.