Artur Erik Lindmaa • 1. august 2017 kell 13:46

Türgi tõstis inflatsiooniprognoosi

Türgi lipp.  Foto: EPA

Türgi keskpank ei kavatse rahanduspoliitikas rihma enne lõdvaks lasta, kui väljavaated paranevad, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Keskpank avaldas, et tõstis inflatsiooniprognoosi 8,5 protsendilt 8,7 protsendile ja jättis 2018. aasta prognoosi 6,4% peale. Toidu hind, mis moodustab viiendiku inflatsioonimäärast, tõusis juunis rohkem kui 14%. See oli ka põhjus, miks intressiprognoosi muudeti.

Keskpanga presidendi sõnul jääb rahanduspoliitika karmiks, kuni tulevad märgatavad edusammud. Türgi liiri kurss küll tugevnes korra pärast aruande avaldamist, kuid kauples mõne hetke pärast 0,1% algsest hinnast madalamal.

Türgi inflatsioonimäär oli juunis 10,9%, mis oli oluliselt kõrgem regulaatorite plaanipärasest 5 protsendist.

Hetkel kuum