Mait Kraun • 2. august 2017 kell 19:55

Euro teeb dollarile tuule alla

Eesti euromündid.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Dollari kurss langes euro suhtes täna kahe ja poole aasta põhja. Nüüd tuleb ühe euro eest välja käia juba peaaegu 1,19 dollarit, kirjutab Bloomberg.

Föderaalreservi ametnikud teatasid, et on edaspidi ettevaatlikud intressimäärade tõstmisel, mis pani dollari odavnema ning võlakirjade tootluse langema (kui võlakirjade tootlus langeb, siis nende hind tõuseb, ja vastupidi).

Euro kurss tõusis peaaegu kõigi suuremate valuutade suhtes, dollari ja Šveitsi frangi suhtes jõudis euro 30 kuu tippu.

Täna võttis sõna St. Louisi Föderaalreservi president James Bullard, kes ütles, et ei toeta intressimäärade edasist tõstmist. Dollar langes päeva edenedes aga veelgi, sest Clevelandi Föderaalreservi president Loretta Mester lisas, et on oma inflatsiooniga seotud niinimetatud päästiktasemeid alandanud.

Euro ja USA dollari kurss jõudis täna korraks ka 1,1910 dollari tasemeni, mis on kõrgeim tase alates 2015. aasta 6. jaanuarist. Hilisõhtuks tuli ühe euro eest välja käia 1,186 dollarit. Euro on tänavu dollarisse kallinenud üle 12 protsendi.

Hetkel kuum