Artur Erik Lindmaa • 2. august 2017 kell 11:52

PRFoods rallib Tallinna börsil

PRFoodsi kala.  Foto: PRFoods.

Täna hakkas Tallinna börsil rallima PRFoodsi aktsia, mis keskpäevaks oli tõusnud 7,18%.

PRFoodsi aktsiatega on täna keskpäevaks tehtud 57 tehingut, mille käive oli 50 754 eurot. Börsi avamisel oli aktsia hind 0,404 eurot ja päeva jooksul on hind tõusnud 0,433 eurole. Aktsia kõrgeim hind tänasel börsipäeval on olnud 0,440 eurot.

Teisipäeva hommikul teatas PRFoods, et omandab Soomes endast käibelt suurema konkurendi ning kutsub kokku erakorralise aktsionäride koosoleku. PRFoodsi tütarettevõte AS Saaremere Kala sõlmis lepingu Oy Trio Tranding AB (Trio) aktsiate omanike Ville Sammallahti, Mats Storbjörki ja Heikki Sammallahtiga Soome kalakontserni omandamiseks.

Börsiteate järgi maksab Saaremere Kala kõigi Trio aktsiate (1450 A-aktsiat ja 50 B-aktsiat) eest müüjatele 3 030 000 eurot. Samas näeb leping ette järgneva viie aasta jooksul lisahinna maksmist. PRFoods teatas, et katab osa tehinguhinnast omavahenditest, kuid taotleb lisaks SEBst 2,5 miljoni euro suurust laenu.

Tegu on omamoodi olukorraga, kus Taavet ostab Koljati, sest Trio käive on PRFoodsi omast neljandiku võrra kogukam: soomlaste eelmise finantsaasta auditeerimata käive oli 51,4 miljonit eurot. Trio viimase 18 kuu (01.01.2016–30.06.2017) auditeerimata käive oli 81,6 miljonit eurot. Kasum jäi neil perioodidel vastavalt 0,1 ja 0,4 miljoni euro juurde. Tehingu peavad kinnitama aktsionärid ning koosoleku kuupäevaks määras PRFoods 28. augusti.

Hetkel kuum