Artur Erik Lindmaa • 3. august 2017 kell 7:45

BMW tulemused oodatust paremad

BMW  Foto: epa

Autotootja BWM teise kvartali kasum oli 7,5% suurem analüütikute oodatust tänu suurenenud mootorrataste ja uute 5. seeria mudelite müügile. Suurenenud müük kompenseeris vähenenud luksusautode nõudlust Ameerikas, kirjutab Reuters.

Maksu- ja intressieelne kasum kasvas 2,92 miljardi euroni, mis ületas Reutersi küsitletud analüütikute ja maaklerite ootusi 100 miljoni euroga. Heade tulemuste valguses suurendas BMW oma aastalõpu tuluprognoose, tõstes tegevusmarginaali 2 protsendipunkti võrra ehk kümnele protsendile. Teise kvartali tegevusmarginaal oli 9,7%.

BMW Mini ja Rolls-Royce sõidukite kättetoimetamine teises kvartalis kasvas 4,6% ehk 633 582 sõidukini.

BMW ütles pressiteates, et uued 5. seeria mudelid pole saadaval veel kõikidel turgudel, kuid loodab veel aasta teises pooles müügitulu kasvu. Nimelt pole 5. seeria mudelid jõudnud Hiina turule.

Vähenenud nõudlus Ameerikas on tänavu probleemiks enamikule suurautotootjatele, kelle müüginumbrid on aprillist juunini oluliselt vähenenud.

Hetkel kuum