• Jaga lugu:

  Kõige enam raha kaotanud miljardärid

  Kuigi aktsiaturud on alates aasta algusest rallinud ning kõik kohad on täis uudiseid sellest, kuidas justkui absoluutselt kõik investorid ükskõik millega rikkaks saavad, on ka maailma rikkaimate seas ebaõnnestumisi.

  Bloombergi miljardäride indeksist selgub, et sel aastal on mitu maailma ülirikast hulga raha kaotanud. Kõige suurema kaotuse on sel aastal pidanud läbi elama USA energiatööstur Harold Hamm, kel pudenes portfellist 5,45 miljardit dollarit ning tema varandus sulas „vaid“ 9,55 miljardile dollarile.
  Talle järgneb Jaapani jaekaubandusettevõtja, Fast Retailingu omanik Tadashi Yanai 2,5 miljardi dollari suuruse kaotusega. Tema varandust hindab Bloomberg praegu 16 miljardile dollarile. Kahe miljardi võrra on kahanenud ka Venemaa energiaärimehe Leonid Mikhelsoni vara – 15,2 miljardile – ning USA jaekaubandushiiu omaniku Bruce Halle vara – 4,22 miljardile dollarile. Esimene on tuntud gaasifirma Novatek juhina, teist teatakse Discount Tire loojana. Talle järgneb staarinvestor Carl Ichan, kes kaotas tänavu ligi 1,9 miljardit ning tema vara hulk kahanes 18,7 miljardile dollarile. Suuremate kaotajate profiilis ongi sagedasti just energiatööstuse või jaekaubandusega seotud märge.
  Eestile tuntumatest äriinimestest kaotas raha veel ka Venemaa oligarh Gennadi Timtšenko – 1,85 miljardit dollarit. Tema varandust hinnatakse praegu 9,62 miljardile dollarile. Ka saudide kuningliku perekonna liige ja investor Al-Waleed al Saudil sulas raha näppude vahel – tema varandus kahanes miljardi dollari võrra, 18,7 miljardile.
  Kuid edulood ka: enim kasvatasid oma vara Facebooki looja Mark Zuckerberg (+21,8 miljardit, kokku 71,7 miljardile), Hiina kinnisvaraärimees, Evergrande Real Estate Groupi looja Hui Ka Yan (+19,5 miljardit, kokku 26,9 miljardile), Amazoni juht Jeff Bezos (+19,2 miljardit, kokku 84,6 miljardile), Prantsusmaa luksuskontserni LVMH asutaja Bernard Arnault (+15,2 miljardit, kokku 54,4 miljardile) ning Mehhiko ärimagnaat ja investor Carlos Slim (+15,1 miljardit, kokku 65 miljardile dollarile).
  Kokku on Bloombergi andmetel viiesajast maailma ülirikkast raha kaotanud 60 miljardäri. Ülejäänutest on enamik suutnud oma vara kasvatada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.