• Jaga lugu:

  Börs: Aasia tipus, naftakauplejad ootavad OPECi kohtumist

  Jaapani börsFoto: Reuers/Scanpix

  Ajal, kui Jaapani aktsiaid turgutas Toshiba ralli, aitas Austraaliat kallinenud nafta.

  Jaapani Nikkei indeks alustas nädalat 0,55protsendise tõusuga 20 062 punktile. Seda toetas nii finantssektor, päeva ühe enimkaubelduma aktsia Toshiba ligi kuueprotsentine tõus kui ka jeeni väike nõrgenemine dollari suhtes.
  Ka Korea Kospi indeks tõusis: 0,23 protsenti 2400 punktile. Hongkongi Hang Sengi indeks tõusis 0,4, Shanghai komposiitindeks aga 0,1 protsenti 3266 punktile. India Sensex liikus sama palju – 0,1 protsendipunkti võrra 32 365 punktile.
  Austraalia börsiindeks oli aga regiooni suurim tõusja: S&P/ASX200 rallis ligi 0,9 protsenti 5771 punktile. Tõusjate hulgas oli nii metallitööstust (Bluescope Steeli aktsia rallis enam kui kuus protsenti), energiakontserne nagu Santos (tõus 3,9 protsenti) kui ka vitamiinitootja Blackmores, mille aktsia tõusis enam kui 4 protsenti.
  Seda toetas nii kõrge naftahind: hommikul oli nafta hind küll 0,3 protsendi võrra odavnenud, kuid WTI barrel maksis 49,42 ning Brenti toornafta barrel 52,25 dollarit, mis on üks viimase üheksa kuu paremaid hindu. Kauplejad ootavad aga signaale OPECi kahepäevaselt kohtumiselt, kus – nagu Bloomberg kirjutab – selgitatakse välja, miks osad riigid ikka veel oma tootmismahtusid vähendanud pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.