• Jaga lugu:

  Monte dei Paschi asus hapudest laenudest vabanema

  Foto: EPA

  Maailma vanima panga Monte dei Paschi kahjum teises kvartalis oli 3,1 miljardit eurot, sest senine Itaalia panganduse murelaps asus riikliku päästepaketi toel oma hapudest laenudest tükkhaaval vabanema.

  Pärast kuid kestnud läbirääkimisi Euroopa reguleerivate asutustega jõudis sel nädalal viimaks lõpule Monte dei Paschi kapitalikogumine, mis andis panga käsutusse 8 miljardit eurot. Selle summa hulka kuulus ka 3,85 miljardi euro suurune rahasüst Itaalia valitsuselt, mille tulemusel sai riik ettevõttes 52,2% osaluse, kirjutab Reuters. Samuti sai 4,3% osaluse kindlustusfirma Generali, panga endine võlausaldaja.
  Selle aasta lõpuks kasvab valitsuse osalus raskustes pangas tõenäoliselt 70 protsendini. Euroopa Liidu tingimuste kohaselt peab Itaalia riik aga müüma soetatud aktsiad ära hiljemalt 2021. aasta lõpuks, mil restruktureerimisplaan lõppeb.
  Monte dei Paschi on kohustatud vabanema oma halbadest laenudest 26,1 miljardi euro ulatuses. Selle raames kandiski pank nüüd maha 4 miljardi euro väärtuses laene.
  Monte dei Paschi peadirektor Marco Morelli lubas aidata pangal "laatsaretist" pääseda ja hea terviseni jõuda. Tema eesmärk on saavutada 2019. aastal 570 miljoni ning 2021. aastal juba 1,2 miljardi eurone kasum.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.