• Jaga lugu:

  Bernstein: Google maksab Apple’ile miljardeid

  AppleFoto: epa

  Uuringufirma Bernsteini värskes raportis seisab, et Google maksab sel aastal Apple’ile kuni 3 miljardit dollarit, et see saaks jääda iPhone’ides ja iPadides vaikimisi otsingubrauseriks.

  Sealjuures on Bernsteini andmeil Google’i tehtavad ülekanded Apple’ile aastate lõikes suurenenud: kolm aastat tagasi maksis otsingugigant Apple’ile miljardi. See tähendab omakorda, et Google’i makstavad litsentsitasud moodustavad üsnagi suure osa Apple’i saadavast teenuseäri tulust.
  “Arvestades, et Google’i makstav summa on Apple’i jaoks sisuliselt puhas kasum, prognoosime me, et Apple’i selle aasta kogukasumist 5% on just Google’ilt saadud raha,” märkis Bernsteini analüütik A.M. Sacconaghi Jr, vahendab CNBC.
  Analüütik lisas sealjuures, et seesugusel maksel on nii Google’i kui ka Apple’i puhul plusse ja miinuseid. Ta märkis, et Google võib mõne aja pärast otsustada, et ei maksa Apple’ile enam tasu. Seda muidugi juhul, kui Google on veendunud, et Apple’i kasutajate potentsiaalne kaotus ei tee ettevõtte ärimudelile kurja ning konkurenti samuti paistmas pole. Samas moodustab Apple’i seadmetest tulenev käive poole Google’i mobiiliotsingutelt saadavast käibest. Viimasel juhul on tegu nii Apple’ile kui Google’ile kasuliku olukorraga.
  Bernstein on andnud Apple’i aktsiale ostusoovituse ja märkinud hinnasihiks 175 dollarit. Praegu maksab Apple’i aktsia 159 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.