Artur Erik Lindmaa • 15. august 2017 kell 13:46

Olainfarm suurendas Lääne-Euroopas tublisti müüki

Läti ravimifirmad ergutasid kohalikku börsi.  Foto: Raul Mee

Olainfarm avaldas täna juulikuu ja esimese poolaasta majandustulemused. Juulis suurenes müük 8,67 miljonile eurole, mis võrreldes eelmise aasta juuliga langes 14%.

Sellest hoolimata näitas Olainfarm väga tublit kasvu Lääne-Euroopas. Konsolideeritud tulemuste põhjal kasvas kõige rohkem ettevõtte müük Moldovas, kus müük kasvas 2825%. Saksamaal suurenes müük 362% ning Prantsusmaal 343%. Kõige rohkem, 68% vähenes müük Ukrainas. Poolas vähenes müük 58% ja Usbekistanis 59%. Suurimad turud olid ettevõttele juulis Läti ja Venemaa.

Konsolideeritud tulemuste põhjal oli esimese seitsme kuuga Olainfarmi käive 67,9 miljonit eurot ehk kasvas 7%, võrreldes eelmise aastaga. Võrreldes eelmise aastaga, suurenes seitsme kuu jooksul müük kõige rohkem Saksamaal – 406%. Hollandis kasvas müük 225% ja Kasahstanis 49%. Kõige rohkem vähenes müük Ukrainas, kus müük langes 44%.

Olainfarmi aktsia on 12 kuuga tõusnud 42,5% ning sulges täna 11,4 euro tasemel.

Hetkel kuum