• Jaga lugu:

  Olainfarm suurendas Lääne-Euroopas tublisti müüki

  Läti ravimifirmad ergutasid kohalikku börsi.Foto: Raul Mee

  Olainfarm avaldas täna juulikuu ja esimese poolaasta majandustulemused. Juulis suurenes müük 8,67 miljonile eurole, mis võrreldes eelmise aasta juuliga langes 14%.

  Sellest hoolimata näitas Olainfarm väga tublit kasvu Lääne-Euroopas. Konsolideeritud tulemuste põhjal kasvas kõige rohkem ettevõtte müük Moldovas, kus müük kasvas 2825%. Saksamaal suurenes müük 362% ning Prantsusmaal 343%. Kõige rohkem, 68% vähenes müük Ukrainas. Poolas vähenes müük 58% ja Usbekistanis 59%. Suurimad turud olid ettevõttele juulis Läti ja Venemaa.
  Konsolideeritud tulemuste põhjal oli esimese seitsme kuuga Olainfarmi käive 67,9 miljonit eurot ehk kasvas 7%, võrreldes eelmise aastaga. Võrreldes eelmise aastaga, suurenes seitsme kuu jooksul müük kõige rohkem Saksamaal – 406%. Hollandis kasvas müük 225% ja Kasahstanis 49%. Kõige rohkem vähenes müük Ukrainas, kus müük langes 44%.
  Olainfarmi aktsia on 12 kuuga tõusnud 42,5% ning sulges täna 11,4 euro tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.