Juhan Lang • 17. august 2017 kell 11:32

Swedbank: LHV aktsia on jätkuvalt rahva lemmik

LHV aktsionäride koosolek hotellis Hilton Tallinn Park.  Foto: Andras Kralla

Täna üle 4,5% kallinenud LHV aktsia on Swedbanki teatel klientide suur lemmik ning ostuhuvi ei näita raugemise märke.

„Tänase kiire tõusu tagamaid ei oska täpsemalt kommenteerida,“ märkis Swedbank Marketsi vanemmaakler Temis Kaas. „Juuli tulemused avaldati juba eelmisel nädalal ning täna on jaekliendid taas kord aktsia hinda ülespoole surunud. Eks jätkuvalt on LHV paljude investorite lemmik ning ettevõtte tuleviku väljavaated paistavad head, seega investorite huvi LHV aktsia vastu ei paista hetkel raugevat.“

LHV aktsiat katvad Swedbanki analüütikud soovitavad aktsiat hoida ning on määranud 12 kuu hinnasihiks 10,4 eurot. Täna pärastlõuna seisuga kaupleb panga aktsia Tallinna börsil 11,5 eurol ehk ligi 10% võrra kõrgemal. Börsiletulekust alates on aktsia kallinenud ligi 65% võrra.

LHV esmane avalik aktsiaemissioon toimus mullu 2.–16. mail. Emissiooni maht oli 2 miljonit aktsiat märkimishinnaga 6,95 eurot aktsia kohta. LHV kaasas 13,9 miljonit eurot LHV Groupi olemasolevate äride kasvatamiseks. Aktsiaemissioonist võttis toona osa 5485 investorit, kes märkisid kokku 6,6 miljonit aktsiat 46,2 miljoni euro eest. Seega märgiti aktsiaemissioon 3,3kordselt üle.

Emissiooni väärtuspäev oli 20. mail ning kõik LHV aktsiad noteeriti Nasdaq Tallinna börsil 23. mail.

Hetkel kuum