Indrek Mäe • 29. august 2017
Jaga lugu:

Taani vähendab maksukoormust

Taani  Foto: EPA

Taani valitsus tegi ettepaneku ulatuslikeks maksukärbeteks, mis peaks soodustama penisonipõlveks säästmist ja vähendama automaksu.

Paremtsentristliku valitsuse juht Lars Lokke Rasmussen soovib vähendada riigi üleüldist maksukoormust 23 miljardi Taani krooni ehk 3,7 miljardi dollari võrra. Plaanitavad maksukärped peaks jõustuma hiljemalt 2025. aastal.

Muu hulgas kaalub Taani valitsus ettevõtte tulumaksu vähendamist, et riigi ärikeskkond püsiks konkurentsivõimeline.

„Selle ettepanekuga seisame konkreetsete väljakutsete ees,“ ütles Taani rahandusminister Kristian Jensen. „Plaanime samal ajal tõsta ka töötamisest saadavaid tulusid, et muuta töölkäimine ning pensioniks säästmine atraktiivsemaks,“ lisas ta.

Taani paistab hetkel silma maailma suurima maksukoormuse poolest. 2015. aasta l oli see 47 protsenti riigi sisemajanduse koguproduktist, mis on suurim näitaja arenenud maailmas. Makse kasutatakse tasuta hariduse, tervishoiusüsteemi ja lasteaedade rahastamiseks, samuti vanurite eest hoolitsemiseks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum