• Jaga lugu:

  Skano jõudis kasumisse

  Skano pood Rocca al Mare keskuses.Foto: Andras Kralla

  Skano Group teatas teise kvartali tulemused, milles seisab, et ettevõte on jõudnud kasumisse.

  Skano teise kvartali puhaskasum oli 15 000 eurot, võrdluseks, eelmise aasta esimeses kvartalis oli ettevõtte puhaskahjum 268 000 eurot.
  Esimese poolaasta kasum oli 103 000 eurot, eelmisel aastal samal perioodil oli ettevõtte kahjum 624 000 eurot. Tänavu esimese poolaasta tulemusele avaldas mõju Ukraina jaekaubanduse ettevõtte müügist saadud ühekordne kasum summas 48 000 eurot, teatas ettevõte.
  Skano 2017. aasta teise kvartali konsolideeritud müügitulu oli 4,03 miljonit eurot, mis on 9% vähem kui 2016. aasta samal perioodil. Kui välja arvata müük Soome, siis ülejäänud turgude müük kokku kasvas 2017. aasta teises kvartalis 5% võrrelduna 2016. aasta teise kvartaliga.
  Kontserni 2017. aasta esimese poolaasta müük enne intressikulu, maksukulu ja amortisatsiooni (EBITDA) oli 660 000 eurot, 2016. aasta samal perioodil negatiivne 23 tuhat eurot, mis moodustas 8% müügitulust.
  Kiudplaadi tootmise ja müügi ärisegmendi müügitulu oli 2017. aasta teises kvartalis 2,85 miljonit eurot. Esimesel poolaastal oli müügitulu 6,11 miljonit eurot, mis on 4% vähem kui 2016. aasta samal perioodil.
  Mööbli tootmise ja hulgimüügi ärisegmendi müügitulu 2017. aasta teises kvartalis oli 0,92 miljonit eurot. Esimese poolaasta müügitulu oli kokku 1,88 miljonit eurot, mis on 9% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Müük Soome ja Venemaale kahanes, samas kui müük ülejäänud turgudele kasvas 49%. 2017. aasta esimese poolaasta ärikahjum oli 29 000 eurot, eelmise aasta esimesel poolaastal oli ärikahjum 293 000 eurot.
  Skano jaemüügi käive oli 2017. aasta teises kvartalis 500 000 eurot. Müügikäive esimesel poolaastal 2017 oli 1,07 miljonit eurot, mis oli 2016. aasta sama perioodi tasemel. Baltikumi jaekaubanduse käive oli 5% suurem kui 2016. aasta samal perioodil. 2017. aasta esimese poolaasta ärikasum oli 100 000 eurot, 2016 esimesel poolaastal oli ärikahjum 100 000 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.