• Jaga lugu:

  Põhja-Korea jättis Euroopa raputamata

  Londoni metallibörsFoto: epa

  Kuigi Põhja-Korea tuumakatsetus tõi ka Euroopa börsidel kaasa languse, oli selle mõju oluliselt tagasihoidlikum kui Aasia turgudel.

  Täna pärastlõunal olid miinuses kõik olulisemad indeksid: Londoni FTSE 100 0,35 protsenti, Stoxx 600 ligi 0,4 protsenti, Prantsuse ja Itaalia börsid kumbki 0,2 protsenti. Londonis osutusid indeksi võitjateks suured kullakaevandajad, eelkõige Fresnillo ja Randgold Resources, kes lõikasid kasu investorite pagemisest kollasesse metalli. Nõrkust näitas finantssektor.
  Suurim langeja oli Hispaania, mis kukkus 0,8 protsendipunkti võrra. Languses oli suurem osa ettevõtteid ja kõige valusamini tabas kukkumine finantssektorit: Banco Sabadelli ja Caixabanki, aga ka tekstiilitööstur Inditex oli 1,2 protsendiga miinuseks
  Saksa investorid: liigume külgsuunas
  Kõige kergemini läks Saksamaal, kus indeks langes 0,1 protsendipunkti jagu: seal hoogustub valimisvõitlus. Nädalavahetusel toimus teledebatt senise kantsleri Angela Merkeli ja tema rivaali Martin Schulzi vahel. Kohalike lehtede andmetel on debati järel tõenäoline, et Merkel liigub oma neljanda ametiaja poole.
  Investoreis võimalik võimuvahetus suuri emotsioone ei tekita: nagu kohalikud lehed on terve suve kritiseerinud, siis parteide valimisprogrammid on äravahetamiseni sarnased ja ükskõik kes Bundestagi valimised ka võidaks – suuri muudatusi ühiskonnas sellest ei oodata. Ainsa üllatuse võib pakkuda Saksamaa paremäärmuslik partei AfD, kelle populaarsus on viimaste arvamusküsitluste järgi tõusnud 8-10 protsendi juurde.
  Mis puudutab Saksamaa investorite meelsust, siis sealse suure majandusväljaande Handelsblatti andmetel – leht korraldab traditsiooniliselt kord nädalas mitme tuhande investori seas arvamusküsitluse – on turg praegu külgsuunas liikumas. Nõnda arvab 50 protsenti küsitletutest. Seda, et turg langeb, usub viiendik vastajaist, 14 protsenti arvab aga, et põhi juba paistab. Et turg on tippu jõudmas, arvab vaid 4 protsenti vastanuist ning seda, et turg liigub ülespoole, arvab 11 protsenti kokku 2600 vastanust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.