• Jaga lugu:

  Vase hind püüab uusi tippe

  VaskFoto: EPA

  Vase hind läheneb Londoni metallibörsil 7000 dollarile tonni eest, ühtlasi jõudis punane metall viimase kolme aasta kõrgeimale tasemele, vahendab mining.com.

  Hinnatõusule on sellel nädalal hoogu juurde andnud asjaolu, et maailma suurima tootja toodang on vähenenud.
  Vase hind jõudis New Yorgi Comexi börsil 3,1785 dollarile naelast (7007 dollarit tonn), Londoni metallibörsil kaupleb vask 6936 dollaril, mis on kõrgeim tase alates 2014. aasta septembrist. Punane metall on viimase aasta jooksul kallinenud lausa 50 protsenti.
  Maailma suurim vasetootja Codelco, mis tegutseb Tšiilis, teatas teisipäeval, et nende 2017. aasta esimese kuue kuu toodang langes 5,3 protsenti, 798 000 tonnile. Ettevõtte teatel survestas toodangut ka kaevandatud vase kvaliteedi langus, mis tõstis kulusid.
  Vaatamata toodangu vähenemisele teenis Tšiili riigifirma miljard dollarit kasumit. Veel 2016. aasta esimesel poolaastal saadi 97 miljonit dollarit kahjumit. Eelkõige aitas tulemusi parandada vase hinna taastumine.
  Codelco juhatuse esimees nentis, et vase hind on viimasel ajal tõusnud veidi liiga kiiresti ning peagi võib trend pöörduda. „Ma olen lühiajalist pilti vaadates natuke skeptiline. Tõsi, suur osa turu põhinäitajatest on keskmises ja pikas perspektiivis toetavad, aga ma oleks väga ettevaatlik.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.