• Jaga lugu:

  Börs: Nokia kaob Pariisi indeksist, pangad taastuvad

  Nokia 3310Foto: epa

  Samal ajal kui Londoni börsi rõhuvad kaevandussektori aktsiad, saavad Lõuna-Euroopa börsid enne nädalavahetust hinge tõmmata.

  Londoni börsiindeks kukkus täna pärastlõunal 0,2 protsenti 7382 punktile. Samal ajal kui finantssektor suuremalt jaolt eelmiste päevade kaotustest toibus – indeksi suurim tõusja oligi Barclays pank kaheprotsendise kosumisega – näitas nõrkust kaevandus- ja telekommunkatsioonisektor. Glencore aktsia kukkus 0,6 protsenti. Kaotusseeriat jätkab ka rõivakett Marks & Spencer. Peale tubli kosumist suve alguses on aktsia taas langusele pööranud ja alates aasta algusest on väärtpaber odavnenud ligi 9 protsenti. Täna kukkus see börsil 2,4 protsenti.
  Stoxx 600 odavnes 0,13 protsendipunkti jagu 374 punktile.
  Sama suure languse tegi täna läbi ka Prantsusmaa börs. CAC 40 rõhus nii tugevnev euro kui ka sisepoliitilised pinged: värske president Macron on alustanud tööhõivereformiga, mis peaks aitama vähendada 10 protsendini jõudnud tööpuudust. CAC 40 teeb läbi ka meie regiooni jaoks olulise muudatuse: Reutersi andmetel kaob indeksist ülejärgmisel nädalal Nokia aktsia. Tema asemel pääseb indeksisse STMicroelectronics.
  Saksamaal pendeldab DAX nulli ümber: seal veavad indeksit ülespoole Thyssenkrupp ja Deutsche ning Commerzbank. Seevastu on suuremas languses täna telekanali Prosiebensat1 , RWE ning Siemensi aktsiad.
  Seevastu on tõusul Itaalia ja Hispaania börs: et mõlemas leidub hulk pangaaktsiaid, lõikasid nood kasu finantssektori olukorra paranemisest. IBEX tõusis 0,2 ja Itaalia börsiindeks 0,37.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.