• Jaga lugu:

  Euroopa aktsiate viiepäevane tõus on läbi saamas

  Frankfurdi börsFoto: EPA

  Euroopa aktsiaturud on lõpetamas viis päeva kestnud tõususeeriat, kirjutab MarketWatch.

  Stoxx Europe 600 indeks langes 0,2 protsenti, 380,2 punktile. Peaaegu kõik sektorid on languses ning odavnemist juhivad materjalisektor, tervishoid ja tarbekaupade tootjad. Eile kallines indeks 0,5 protsenti ja sellega kallines see viiendat päeva järjest. Tegemist on pikima tõusuga alates aprillist, selgub FactSeti andmetest.
  „Me näeme nüüd, et Euroopa aktsiaturud on hakanud langema, sest kauplejad võtavad kasumit,“ ütles investeerimisfirma CMC Marketsi analüütik David Madden. „See nädal algas positiivselt, sest Põhja-Korea ja orkaan Irmaga seotud probleemid taandusid. Sellel tõusul on nüüd aga aur otsa saamas.“
  Osalt survestasid Euroopa aktsiaid ka Apple’i tarnijad, mis hakkasid pärast uute iPhone’i mudelite avalikustamist odavnema. Frankfurdis kaubeldavad Apple’i aktsiad on täna odavnenud 2,6 protsenti. Tarnijate hulgas odavnes Dialog Semiconductor PLC 0,3 protsenti ja AMS AG odavnes 3 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.