Euroopa aktsiate viiepäevane tõus on läbi saamas

13. september 2017, 15:45
Frankfurdi börs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170913/BORS/170919826/AR/0/AR-170919826.jpg

Euroopa aktsiaturud on lõpetamas viis päeva kestnud tõususeeriat, kirjutab MarketWatch.

Stoxx Europe 600 indeks langes 0,2 protsenti, 380,2 punktile. Peaaegu kõik sektorid on languses ning odavnemist juhivad materjalisektor, tervishoid ja tarbekaupade tootjad. Eile kallines indeks 0,5 protsenti ja sellega kallines see viiendat päeva järjest. Tegemist on pikima tõusuga alates aprillist, selgub FactSeti andmetest.

„Me näeme nüüd, et Euroopa aktsiaturud on hakanud langema, sest kauplejad võtavad kasumit,“ ütles investeerimisfirma CMC Marketsi analüütik David Madden. „See nädal algas positiivselt, sest Põhja-Korea ja orkaan Irmaga seotud probleemid taandusid. Sellel tõusul on nüüd aga aur otsa saamas.“

Osalt survestasid Euroopa aktsiaid ka Apple’i tarnijad, mis hakkasid pärast uute iPhone’i mudelite avalikustamist odavnema. Frankfurdis kaubeldavad Apple’i aktsiad on täna odavnenud 2,6 protsenti. Tarnijate hulgas odavnes Dialog Semiconductor PLC 0,3 protsenti ja AMS AG odavnes 3 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. September 2017, 15:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing