• Jaga lugu:

  Miks Apple'i aktsia pärast suurüritust langema hakkas?

  Apple'i logo.Foto: Bloomberg

  Apple tõi eile avalikkuse ette uue iPhone X nutitelefoni, aga õunafirma aktsiat see ei aidanud, kirjutab MarketWatch.

  Eilne üritus oli paljude jaoks veidi igav, sest suur osa tooteinformatsioonist oli juba eelnevalt lekkinud. Näiteks oli juba teada, et uut iPhone’i saab juhtmeta laadida, sellel puudub kodunupp ning nimeks saab olema iPhone X.
  Esialgu hakkas aktsia ürituse ajal kallinema ning rekordist jäi vahepeal puudu vaid üks dollar. Investorid hakkasid ürituse lõpupoole Apple’i aktsiat aga müüma, sest nende jaoks tuleb iPhone X veidi hilja müüki.
  Vahepeal oli aktsia 1protsendiga plussis, aga päeva lõpuks langes aktsia 0,4 protsenti, 160,91 dollarini. Aasta algusega võrreldes on ettevõtte aktsia kallinenud lausa 38,9 protsenti, see on tunduvalt enam kui S&P 500 indeks, mis on tõusnud 11,5 protsenti.
  Aktsia languse põhjus on selles, et iPhone X tuleb müüki alles 3. novembril ning see tähendab, et praegusesse Apple’i majandusaastasse see ei mahu. Nimelt saab õunafirma majandusaasta läbi septembri lõpus. Tavaliselt toob ettevõte kõik uued telefonid müüki septembris, mis annab firma finantstulemustele aasta lõpus positiivse tõuke. Tõsi, iPhone 8 ja iPhone 8 Plus mudelid on saadaval juba septembris, aga investorid pöörasid tähelepanu just tuttuuele iPhone X-le.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.