Liina Laks • 14. september 2017 kell 11:01

Euroopa börsid tegid vähikäiku

Londoni börs  Foto: EPA

Pinged Põhja-Korea ning Brexiti ümber survestasid täna Euroopa turge. Langust vedas Hispaania IBEX, mis kukkus 0,72 protsenti, eelkõige sealse finantssektori nõrkuse tõttu.

Vähikäiku tegi ka Saksamaa Dax, kus meedias avaldatud kriitika Deutsche Banki ja Deutsche Börse kohta nende aktsiaid pitsitas. Indeks kukkus 0,2 protsenti. Pisut tõusid emissiooniskandaalis autotootjad eesotsas BMWga.

Londoni börsiindeks FTSE100 tõusis 0,08 protsenti, Stoxx 600 oli aga taas 0,08 protsendiga languskursil ning 381 punkti peal. Samal liikus nulli ümber Prantsusmaa börsiindeks ning Itaalia indeks oli 0,19 protsendiga plussis.

Euro jätkas dollari suhtes tugevnemist, tõusuteel oli ka nafta hind: WTI toornafta kallines 0,6 protsenti ja võttis suuna 50 dollarile. Brenti toornafta tõusis samuti 0,6 protsenti ning kauples 55,5 dollaril. Toorainehindadest oli suuremas languses vask – seda Hiina oodatust nõrgemate majandustulemuste tõttu. Sellest kaotasid ka mitmete kaevandusfirmade aktsiad.

Hetkel kuum