• Jaga lugu:

  Maailma suurim riskifond avaldab oma saladused

  Bridgewater Associates Inc tegevjuht ja asutaja Ray Dalio (paremal).Foto: EPA

  Riskifondi Bridgewater Associates Inc juht Ray Dalio teatas täna meediaväljaandele Bloomberg antud intervjuus, et firma avaldab peatselt oma seni kiivalt saladuses hoitud personali juhtimise algoritmid.

  Täpsemalt soovib Dalio tutvustada teistele ettevõtetele riskifondis kasutatavaid arvutisüsteeme, mille eesmärk on miljardäri sõnul luua avatud ja produktiivne töökeskkond. Nende süsteemide hulka kuuluvad Dot Collector (Punktikoguja), mille kaudu saavad töötajad teineteist hinnata; Pain Button (Valunupp), mida kasutatakse viha ja ärrituse väljendamiseks; ja Baseball Cards (Pesapallikaardid), mis võtavad kokku kõigi töötajate tugevused ja nõrkused. Nende algoritmide andmed on kõikidele Bridgewateri töötajatele avalikud.
  Dalio teatas, et algoritmide rakendamisest on huvitatud mitu suurt Ränioru tehnoloogiafirmat. Mõned sealsed tähed, eelkõige Twitter ja Netflix, on samalaadseid meetodeid kasutanud juba aastaid.
  Bridgewateri asutaja hinnagul on enamik ettevõtteid "ebasiirad" või lausa "düsfunktsionaalsed", sest nad ei luba töötajatel vabalt oma mõtteid avaldada, mistõttu on otsused sageli tihedalt seotud emotsioonide ja sisepoliitikaga.
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.