Hiina energiahiiud noolivad Soome kontserni

22. september 2017, 12:43
Elekter
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170922/BORS/170929901/AR/0/AR-170929901.jpg

Soome suuruselt teine elektri edasimüüja Elenia Oy on sattunud Hiina suurte energiaettevõtete huviorbiiti ning peagi võib terendada miljarditehing.

Mitu suurt Hiina energiaettevõtet on võtnud sihikule Soome elektri edasimüüja Elenia Oy. Kui tehing teoks saab, võib Elenia 3 miljardi euro eest omanikku vahetada, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. Elenia ise sai alles 2011. aastal uue omaniku: toona müüs Vattenfalli kontsern firma 1,54 miljardi euroga 3i Groupile ja GS Infrastructure Partnersile.

Elenia omanikud on teadaolevalt juba palunud huvilistel pakkumisi teha ning kosilaste seas on väidetavalt ka China Southern Power Grid Co., China Yangtze Power Co., State Grid Corporation of China ning ühe maailma rikkaima inimese, Li Ka-shingi CK Infrastrukture Holdings Ltd. Peale nende on huvi üles näidanud ka mitmed globaalsed investorid ja pensionifondid.

Bloombergi andmetel on Hiina ettevõtted investeerinud välismaistesse kommunaalettevõtetesse viimase 12 kuu jooksul ligikaudu 17 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2017, 12:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing