Liina Laks • 22. september 2017 kell 8:38

Ostujuhtide kindlustunne kuue aasta tipus

Foto: Scanpix/Reuters

Prantsusmaa ja Saksamaa ostujuhtide indeksid näitavad rekordilist optimismi.

Euroala majandusnäitajad lõid MarketWatchi analüütikute ootusi pika puuga. Euroala ostujuhtide indeks tõusis septembris 56,7 punktini, mis tähistab nelja kuu kõige optimistlikumat seisu. Euroalast optimistlikumad olid prantslased ja sakslased. Esimeses riigis tõusis indeks 76, teises 77 kuu kõrgeimale tasemele.

Prantsusmaal on kevadel ametisse valitud president Emmanuel Macron käivitanud tööturureformid, mis muudavad reeglid tööandjate jaoks meeldivamaks. Saksamaal käib aga viimaseid päevi valimisvõitlus: juba pühapäeval leiavad aset Bundestagi valimised ja kuigi analüütikud on üsna kindlad, et praegusele kantslerile Angela Merkelile tuleb siit tema karjääri neljas ametiaeg, siis hoopis põletavam küsimus on riigi jaoks see, milliste parteidega koalitsioon moodustatakse.

Hetkel kuum