• Jaga lugu:

  Börs: tehnoloogia kukutas aktsiaturge

  Foto: EPA

  USA börsi tänase päeva suurimad kukkujad olid tehnoloogiaettevõtted, samas kulla hind tõusis, kuna pinged Põhja-Korea ja USA suhetes on aina suuremad.

  S&P 500 indeks kukkus 0,2% võrra, 2496,66 punktile. Tehnoloogiasektor kukkus täna 1,4% ning nõnda suurt kukkumist ei suutnud tasa teha ka energia- ega tarbijakaupade sektor, mis päeva plussis lõpetasid.
  Valdavalt tehnoloogiaettevõtetest koosnev Nasdaq Composite kukkus 0,9%, 6370,59 punktile. Dow Jones lõpetas kauplemispäeva 53,84 punkti ehk 0,2% jagu punases, 22 295,75 punktil. Suurte langejatena võib ära märkida näiteks Netflixi ja Facebooki, mis kukkusid kumbki 5% jagu. Samas on mõlemad aktsiad tänavu 40%-ga plussis.
  Bloombergi dollariindeks tõusis 0,4% jagu, euro nõrgenes dollari suhtes 0,9%, 1,1847 dollarile, mis märgib viimase kuu nõrgimat taset. Briti nael kukkus dollari suhtes 0,3%, 1,3466 dollarile.
  Brenti toornafta hind tõusis täna 1,52 dollari ehk 2,7% võrra, 58,38 dollarile barrelist.
  WTI toornafta hind jõudis viimase nelja kuu kõrgeimale tasemele ning ületas 51 dollari piiri. WTI toornaftabarreli hind tõusis 2,1% ehk 1,06 dollari jagu, 51,72 dollarile barrelist.
  Kulla hind tõusis 1% võrra, 1310,25 dollarile untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.