• Jaga lugu:

  Saksa energiatootja kahtleb Fortumi kavatsustes

  Foto: EPA

  Uniperi nõukogu liige rääkis kolmapäeval väljaandele Kauppalehti, et teatud märgid viitavad Fortumi kavatsusele saavutada Saksa energiatootjas enamusosalus.

  Eile teatas Fortum Oy, et Saksa energeetikafirma E.ON nõustus soomlaste pakkumisega 46,65% osaluse ostuks gaasi-, söe- ja tuumaenergiat tootvas ettevõttes Uniper. Fortumi tegevjuhi Pekka Lundmarki sõnul oli tehing kõigest investeering, kuid Uniperi nõukogu liige Immo Schlepper arvab teisiti.
  "Kui tegemist oleks ainult investeeringuga, nagu tegevjuht Lundmark väidab, mitte vaenuliku ülevõtmisega, siis oleks ta ka öelnud, et Fortum ei sihi Uniperi enamusosaluse poole," selgitas Schlepper.
  Uniperi töötajate esindajate hinnangul loobub Fortum enamusosaluse korral tõenäoliselt Saksa firma söe- ja gaasijaamadest, pannes seeläbi ohtu umbes 1000 töökohta.
  "Fortumi strateegia lähtub CO2-vabast elektritootmisest. Uniperi strateegia on aga toota söe ja gaasi abil reserve Saksa energeetikapöörde toimumise ajaks. Neid kahte suunda on raske sobitada," arvas Schlepper.
  Tema sõnul leiduks Uniperi söejaamadele ostjaid kindlasti Ida-Euroopas, näiteks Tšehhis.
  "Meie hinnangul oleks Uniperi strateegia seisukohalt parem, kui E.ON müüks oma osaluse kapitaliturgudel ja hajutaks selle niiviisi mitme omaniku vahel," tõdes Schlepper.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.