Pille Ivask • 2. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Nafta hind kukub

Foto: EPA

Nafta hind alustas neljandat kvartalit kukkumisega, kirjutab CNBC.

Kui viimastel nädalatel on nafta hinda aidanud kergitada nii oodatust suuremad nõudlusprognoosid kui kuuldused, et OPEC-i veetud naftalepet ikkagi pikendatakse, kukkus musta kulla barrelihind täna pea dollari jagu.

Tegelikult on nafta hinna puhul tavaline, et neljandas kvartalis hind langeb. Niisugust tendentsi on analüütikute sõnul näha olnud viimase 25 aasta jooksul ning põhjuseid võib välja tuua kaks. Esiteks teevad paljud rafineerimistehased hooldustöid just neljandas kvartalis, mis tähendab, et korraga ostetakse sisse vähem naftat. Teise suurema põhjusena saab esile tuua aga vähenenud kütusenõudluse, kuna suvised autoreisid on selja taga ning inimesed kulutavad autosõidule vähem aega. Kütteõli nõudlus hakkab tõusma alles kvartali teises pooles, kuna siis hakkab õhutemperatuur suurema tempoga langema.

Brenti toornafta hind kukkus täna 1,2% võrra, 56,02 dollarile barrelist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt