Pille Ivask • 2. oktoober 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Briti vanim lennufirma pani pillid kotti

Monarch Airlines
Monarch Airlines  Foto: epa

Täna teatas Briti vanim lennufirma Monarch Airlines, et lõpetab tegevuse, vahendab Guardian.

Enam kui 860 000 inimest kaotas seetõttu oma broneeringud. Kuigi lennufirma saatis klientidele täna hommikul sõnumi, et lend jääb ära, tuli see paljude inimeste jaoks siiski viimasel minutil ning paljud said õnnetust uudisest teada alles lennujaamas. Seetõttu on Briti meediasse jõudnud päris paljude inimeste kurjad kommentaarid. BBC-le andis intervjuu Alan Jee, kes pidi lendama Gran Canariale, et abielluda. “Kulutasin pulmadele 12 000 naela ja ma ei saagi abielluda. Olen emotsionaalselt täiesti löödud,” sõnas pettunud Jee.

Briti peaminister Theresa May ütles pressiesindaja vahendusel, et ta on äärmiselt kurb juhtunu pärast ning tegu on väga keerulise olukorraga.

Lennufirma heaks töötas 2100 inimest. Eelmisel aastal teenis Monarch Airlines 291 miljonit Briti naela kahjumit.

Mis Monarchiga juhtus?

Monarch Airlinesi tegevuse lõpetamisel on neli suuremat põhjust, vahendab BBC.

Esiteks on ettevõtet pika aega vaevanud üha suurenevad kulud, samas kui reisijate arv on aina kesisem. Viimane on põhjustatud aga tugevatest konkurentidest nagu näiteks easyJet. Kolmanda aspektina toob BBC välja aga Monarchi strateegiliselt vale otsuse loobuda pikamaareisidest ja panustada lühematele distantsidele. Ja viimaks, terrorirünnakud Egiptuses ja Tuneesias on vähendanud reisijate huvi sinna reisimise vastu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt