• Jaga lugu:

  Elon Musk lubab Puerto Rico päästa

  Tesla tegevjuht Elon Musk.Foto: EPA

  Tesla juht Elon Musk säutsus sel nädalal Twitteris, et ettevõte on valmis aitama Puerto Ricol orkaani tõttu lõhutud elektrisüsteemi taas üles ehitada.

  Musk teatas neljapäeval, et Tesla meeskond on juba varasemalt loonud väikesaartele mõeldes mitmeid päikeseenergial põhinevaid terviklahendusjaamasid ning Puerto Rico ei peaks kindlasti olema erand. Musk lisas, et kui Tesla tuleks kindlasti puertoricolastele appi, kui nood sellega nõus on ning valitsus asja heaks kiidab.
  Puerto Rico kuberner Ricardo Rossello teatas seepeale, et peab asja meeles ning on huvitatud sel teemal Muskiga vestlemisest. Reedel peetud ametlikul pressikonverentsil lisas Rossello, et võtab alternatiivsete energiaallikate kasutuselevõttu väga tõsiselt ning ei välista, et koostöö Teslaga ideest teostuseni jõuab.
  Tesla juht vastas seepeale, et tal oleks hea meel, kui Rossello temaga ühendust võtaks.
  Eelmisel kuul räsis Puerto Ricot orkaan Maria, mis tekitas palju purustusi ning majanduslikku kahju. Sealjuures lõhkus orkaan ära ka Puerto Rico elektrivõrgustiku, mida pole siiamaani käima saadud ning miljonid inimesed on seetõttu ilma elektrita ning nende igapäevane elurütm on häiritud.
  Tesla Powerpacki elektrijaamad on kasutusel mitmetes riikides. Näiteks võitis Musk mõni aeg tagasi lepingu Lõuna-Aafrika Vabariigis, kuhu ehitatakse 100-megavatine jaam, mis võimaldab saada elektrit enam kui 30 000 kodul üle kogu riigi.
  Puerto Rico ja Model 3
  Tesla jõudis sel nädalal meediasse ka teatega, et rahvaautoks peetud Model 3 tootmine on läinud üle kivide ja kändude ning esialgset tootmisprognoosi pole suutnud Tesla kohe kuidagi täita. Ettevõte tootis kolmandas kvartalis planeeritud 1500 asemel vaid 260 Model 3.
  Kuigi põhjendusi pole Musk ootamatult tagasihoidlike tootmisnumbrite kohta jaganud, öeldes vaid, et tekkisid ootamatud olukorrad, on selge, et ka Puerto Rico võib olla asjasse veidi segatud. Nimelt märkis Musk, et Teslal on üksjagu tegemist olnud Puerto Ricole ning teistele abivajavatele piirkondadele akude tootmisega, mistõttu pole Model 3-le eriti keskendutud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.