Mait Kraun • 9. oktoober 2017
Jaga lugu:

General Electricu aktsia langes järsult

General Electric.  Foto: EPA

Tehnoloogia- ja finantsteenuseid pakkuvad General Electricu aktsia on täna langenud ligi 4 protsenti, sest JP Morgani kritiseeris muutusi ettevõtte juhtkonnas, vahendab MarketWatch.

„Hiljutised muutused juhtkonnas on konglomeraadile selgelt negatiivsed,“ ütles JP Morgani analüütik C. Stephen Tusa.

Täna on General Electricu aktsia langenud 3,7 protsenti, 23,53 dollarini. Ettevõte on täna Dow Jonesi kõige suurem kukkuja, ühtlasi on selle tõttu indeks ka miinuses.

General Electric teatas reede õhtul, et ettevõtte finantsjuht Jeffrey Bornstein lahkub ning 1. novembrist tuleb asemele Jamie Miller. Samuti panid ameti maha mitmed asejuhid, juhatusse tuli juurde investeerimisfirma Trian Fund Managementi investeeringute juht.

„See pole mingi suur üllatus, aga me usume, et muudatused General Electricu juhtkonnas viitavad asjaolule, et ettevõtte suuremat katsumused on oodatust suuremad. See on GE jaoks raske, sest sügisel võivad ees oodata mitmed kehvad sündmused,“ kirjutas Tusa klientidele.

Kui aktsia ka päeva lõpuks nõnda palju langenud on, siis jõuab see madalaima tasemeni alates 2015. aasta 25. augustist. Tänavu on General Electricu aktsia kukkunud 25 protsenti, Dow on samal ajal kasvanud 15 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum