• Jaga lugu:

  Saksa eksport tegi tugevast eurost hoolimata rekordi

  Foto: Reuters/Scanpix

  Saksamaa eksport tegi augustis tugevast eurost hoolimata aasta parima tulemuse, mis viitab taas, et kolmas kvartal oli riigi majandusele tugev.

  Hooajaliste mõjudega korrigeeritud eksport kasvas kuuvõrdluses 3,1 protsenti,  import tõusis samas vaid 1,2%, vahendas Reuters teisipäeval avaldatud andmeid. Aastavõrdluses kasvas eksport augustis isegi 7,2%.
  See on 12 kuu tugevaim ekspordikasvu näitaja, mis leevendab hirmu, et tugev euro on pidurdanud Saksa kaupade ja teenuste müüki välismaal.
  ING Diba analüütik Carsten Brzeski prognoosis, et 2017 tuleb Saksa ekspordi jaoks parim alates 2010. aastast. Nii uued kui vanad andmed viitavad ka, et Saksa majandus kasvab korralikult nii kolmandas kvartalis kui kogu aasta lõikes.
  Kuuvõrdluses kasvasid nii eksport kui import oodatust kiiremini – Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid, et väljavedu kasvab 1 protsendi ja import 0,5 protsendi jagu.
  Hooajaliste mõjudega korrigeeritud kaubavahetuse ülejääk kasvas 21,6 miljardi euroni. Ka see näitaja oli kõrgem Reutersi konsensusprognoosist ehk 20 miljardist eurost.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.