Liina Laks • 12 oktoober 2017

Bitcoin põrutas üle 5000 dollari piiri

Bitcoin  Foto: Reuters(Scanpix

Krüptoraha bitcoin rallis täna hommikul enam kui seitse protsenti ning ületas 5000 dollari piiri.

Järsk tõus viis bitcoini 5170 dollarini, mis on vanima krüptoraha kõigi aegade rekord. Täna lõunaks taandus tõus napilt kuuele protsendile ning üks krüptomünt maksis coinmarketcap.com'i andmetel 5098 dollarit.

Bitcoini turuväärtus paisus seeläbi 84,7 miljardi dollarini. Viimase 24 tunni jooksul on bitcoiniga tehtud tehinguid 1,67 miljardi dollari eest.

Samal ajal oli ka ethereum tõusuteel – 1,77 protsendise hüppega jõudis see 306 dollarini. Turuväärtuselt kaks järgmist krüptomünti ripple ja bitcoin cash olid aga kerges languses.

Venemaa tahab rangemat kontrolli

Samal ajal kui krüptorahad on sel aastal varaklassidest vaata et kõige suuremad tõusjad olnud, näevad mitmed analüütikud nähtuses mulli, mis peab krahhiga lõppema ning regulaatorid üle kogu maailma nuputavad, mida krüptorahaga peale hakata.

 

Sel nädalal teatas Venemaa, et plaanib kehtestada krüptorahadele rangema korra. Kuidas see täpselt välja näeb, pole veel päris selge, kuid riik soovib kontrolli nii krüptorahade kaevandamise, väljastamise ja kasutamise üle. See võib tähendada ka ligipääsu piiramist krüptoraha vahendusportaalidele.

Uudis tuleb ajal, mil Venemaa peab USAga tuliseid vaidlusi selle üle, kumba riiki tuleks saata praegu Kreekas asuv Alexander Vinnik, kellele pannakse süüks nelja miljardi dollari suuruse bitcoini-rahapesuskeemi juhtimist.

Hetkel kuum