• Jaga lugu:

  Olainfarm kasvas mühinal Ida-Euroopas

  ravimidFoto: EPA

  Läti ravimifirma Olainfarm kasvatas septembris tugevalt müüki Ida-Euroopas, absoluutarvudes eriti võimsalt suurenes müük suurimal turul Venemaal.

  Kuu jooksul müüs Olainfarm kaupa 9,63 miljoni euro eest, mida oli 17% enam kui aasta varem, teatas ravimifirma börsile. Kasvuprotsendid olid kohati pea ulmelised – Usbekistanis kasvas käive 388%, Albaanias 232% ning Saksamaal 159%.
  Protsendid on küll ilusad, ent tegelikult oli müük Usbekistani septembris 144 000 eurot, Albaaniasse 111 000 eurot ning Saksamaale 129 000 eurot. Kolm riiki kokku andsid seega aasta üheksanda kuu müügist kokku alla 3 protsendi.
  Hoopis teine tera on aga Venemaa, kuhu müük kasvas septembres samuti ülivõimsad 69 protsenti. Idanaaber on lätlaste ravimifirma jaoks suurim turg ning sealt teeniti 3,4 miljonit eurot, nii et eelmise aasta septembriga võrreldes on seis tõesti muljetavaldav.
  Müük Ukrainasse oli enam-vähem täpselt miljon eurot, mida oli 54% enam kui aasta aega tagasi. Ukraina oli firma jaoks septembris suuruselt kolmas turg. Esimese ja kolmanda koha vahele jäi Läti, kus müügitulu tõusis 13 protsenti 2,7 miljoni euroni.
  Protsentide mõttes kõige võimsama paugu sai Olainfarm aga Hollandis, nimelt kahanes seal käive 73 protsendi jagu 146 000 eurole. Madalmaad annavad firma kogumüügist umbes 2%. Mahud kahanesid ka Kasahstanis – eelmise aasta septembriga võrreldes 18%, 375 000 eurole.
  Üheksa kuu peale kokku kasvas müügitulu 9 protsenti 85,61 miljoni euroni. Protsentide keeles kasvasid enim Saksamaa ja Holland, kus kasvuprotsent oli vastavalt 200% ja 133%. Seejuures langes Ukraina müük 39%. September oli niisiis varasematest kuudest veidi erandlikum, kuna üheksandal kuul kahanes Holland ning kasvas Ukraina.
  Suurim turg oli üheksa kuu peale kokku 28,4 miljoni euroga Venemaa, kasvades 23 protsenti. Teisele kohale jäi 21,6 miljoni euro ja 13% kasvuga Läti, kolmandale positsioonile 22% tõusu ning 7,7 miljoni euro suuruse müügiga Valgevene.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.