Märt Belkin • 18 oktoober 2017

Hea kvartal lõi IBMi aktsia üles

IBM  Foto: epa

Kolmandas kvartalis analüütikute ootusi ületanud ning võib-olla peagi kasvuteele naasva arvutifirma IBM aktsia on kasvanud juba 8 protsenti.

Suuremad analüüsifirmad enda ostusoovitusi ega hinnasihte esialgu muutnud pole, ent eile avaldatud tulemused kasvatasid väärtpaberit juba pea 8 protsenti 158 dollari lähedale. See on järsk suunamuutus aktsiale, mis enne tulemuste avaldamist kauples 12 protsenti madalamal kui aasta alguses.

Analüütikute ootusi aitasid arvutifirmal ületada uued ärid nagu küberturve, pilveteenused ja andmeanalüütika. Nendest äridest teenitud tulu kasvas kolmandas kvartalis 11 protsenti 8,8 miljardi dollarini.

Firma kogukäive liikus küll allapoole – see on IBMile järjekorras 22. Languskvartal –, ent ulatus siiski 19,15 miljardi dollarini, mis tegi pika puuga ära analüütikute prognoositud 18,6 miljardile.

 

Hetkel kuum