Lauri Teder • 23. oktoober 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: puhkus pärast tõusu

Foto: EPA

USA börsid võtsid uue nädala vastu müügituhinaga, kuid järgmistel päevadel saabuvad kvartalitulemused ei lase langusel tõenäoliselt jätkuda.

Dow Jonesi indeks langes eaka suurfirma General Electric Co (-6,34%) raskuse all 0,23%, 23 273,96 punktile. GE reitingut ja hinnasihti langetasid nädala alguses jõuliselt nii Morgan Stanley kui ka UPS. S&P 500 vähenes 0,40%, 2564,98 punktini. Nasdaq Composite vajus 0,64% allapoole ja peatus 6586,83 punkti tasemel. Nõrgimad sektorid olid tehnoloogia ja töötlev tööstus.

Esmaspäeval jätkas kvartaliaruannete seeriat mänguasjatootja Hasbro Inc (-8,60%). Firma tulemused olid üpris positiivseid: näiteks suurenes selle käive 7%, ulatudes 1,79 miljardi dollarini, mis oli 10 miljonit enam kui analüütikute konsensus ette nägi. Ka Hasbro 2,05-dollarine aktsiakasum ületas ootusi, edestades neid 11 sendiga. Kauplejad ei pööranud tähelepanu aga neile kenadele arvudele, vaid hoopis ettevõtte neljanda kvartali prognoosile. Nimelt jääb mänguasjafirma 4% kuni 7% suurune müügikasv alla analüütikute 11% koondprognoosile.

Heade uudiste eest sai karistada ka alumiiniumitootja Arconic Inc (-10,38%), mille kolmanda kvartali käive oli 3,24 miljardit dollarit (15 miljonit rohkem kui analüütikute koondarvamus ette nägi). Selleks aastaks prognoosib Arconic 12,6-12,8 miljardi dollari suurust müügitulu (analüütikute konsensus on 12,5 miljardit). Paraku pööras turg jällegi tähelepanu ainult negatiivsele detailile: firma aktsiakasum - 25 senti - oli 2 senti väiksem kui oli oodatud.

 

 

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt