Mait Kraun • 25 oktoober 2017

AMD ületas ootusi, aga aktsia vabalanguses

AMD protsessor  Foto: epa

Kiibitootja Advanced Micro Devicesi aktsia on täna kukkunud ligi 13 protsenti, vaatamata sellele, et ettevõtte kvartalitulemused olid oodatust paremad, vahendab MarketWatch.

Tundub, et ettevõtte enda avaldatud prognoosid ja head tulemused ei olnud investorite jaoks piisavad, et õigustada hiljuti toimunud kiiret aktsia hinnatõusu. Eelturul oli AMD enimkaubeldud aktsia New Yorgi börsil.

AMD puhaskasum ulatus kolmandas kvartalis 71 miljoni dollarini (7 senti aktsia kohta). Veel aasta tagasi saadi samal perioodil 406 miljonit dollarit kahjumit. Käive kasvas 1,64 miljardi dollarini (mullu 1,31 miljardit). FactSeti küsitletud analüütikud ootasid, et kasum saab olema 8 senti aktsia kohta ning käive 1,51 miljardit dollarit.

Ettevõte prognoosib, et neljandas kvartalis väheneb AMD käive 12-18 protsenti, 1,34-1,44 miljardi dollarini. Analüütikud ootavad 1,34 miljardi suurust käivet.

Investeerimisfirma Stifel Nicolausi analüütik Kevin Cassidy ütles, et oodatust paremad tulemused olid „tugevad“, aga kasumimarginaali kasv ei olnud midagi erilist. Ta andis aktsiale „hoia“ reitingu ning lisas, et kasumimarginaali tagasihoidlik kasv on küsimärgi alla seadnud selle, kuidas kliendid uusi AMD tooteid hindavad.

Ettevõtte aktsia oli teisipäevaks kallinenud tänavu 26 protsenti, tehnoloogiafirmadest koosnev Nasdaq 100 on sama ajaga kallinenud 25 protsenti ja S&P 500 indeks 15 protsenti.

Hetkel kuum