Mait Kraun • 26. oktoober 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Swedbank tõstis LHV aktsia hinnasihti

LHV
LHV  Foto: Eiko Kink

Swedbank kirjutas oma raportis, et LHV kolmanda kvartali kasum oli oodatust parem, omakapitali tootlus on tugev ning laenuportfell kasvas üldisest turust kiiremini. Selle tõttu tõsteti ka LHV aktsia hinnasihti.

„LHV perioodiline puhaskasum paranes eelmise kvartaliga võrreldes 0,6 miljoni euro võrra, 5,0 miljoni euroni. Sellele aitasid kaasa puhta intressitulu ning teenus- ja komisjonitasude kasv, samuti varade kvaliteedi paranemine. Puhaskasum ületas meie prognoosi 2protsendiga – eelkõige võimaldas paremat kasumit teenida oodatust väiksemad laenukahjud,“ kirjutas Swedbank oma raportis.

„See tähendab, et omakapitali tootlus oli 18,1 protsenti, mis on meie hinnangul tugev. LHV suurendas oma laenuportfelli eelmise kvartaliga võrreldes 49 miljoni euro võrra, 656 miljoni euroni (2017. aasta esimese üheksa kuuga kasvas see 22 protsenti). See on tunduvalt kiirem kasv, kui tervel turul.“

Swedbank kirjutab, et LHV puhas intressimarginaal (NIM) langes 0,5protsendipunkti võrra 2,8protsendini. See näitaja kukkus juba kolmandat kvartalit järjest. „Madalam NIM tähendab reeglina seda, et Keskpangas hoitakse rohkem raha, mis teenib seal negatiivset intressi.“

Swedbank prognoosib, et LHV terve 2017. aasta puhaskasum saab olema 19,8 miljonit eurot. Ka varem oli prognoos sama. Teisalt tõsteti 2018-2019 puhaskasumi prognoosi 3protsendi võrra, mis peegeldab teenus- ja komisjonitasude tulude kasvu.

„Tõstame LHV aktsia hinnasihi 12,00 eurole (varasemalt oli see 11,7 eurot). Me arvame, et LHV aktsia on küllaltki õiglaselt hinnatud ning meie reiting on neutraalne,“ kirjutasid Swedi analüütikud.

Täna on LHV aktsia odavnenud 0,9 protsenti, 11,2 euroni. Ettevõtte kolmanda kvartali tulemuste kohta saad pikemalt lugeda siit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt