Ryanairi tulemused lõid aktsia rallima

31. oktoober 2017, 11:17
Ryanairi juht Michael O´Leary
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171031/BORS/171039940/AR/0/AR-171039940.jpg

Kuigi Ryanairi makstavad madalad palgad tõid kaasa piloodinappuse ja lendude tühistamise laine, mis läheb Ryanairile enam kui miljard eurot maksma, näitas Iiri lennukontsern soliidseid majandustulemusi.

Täna avaldatud esimese poolaasta tulemused – Ryanair arvestab majandusaastat meie mõistes teise kvartaliga alustades – näitavad, et kontsern kasvatas septembri lendude tühistamislainest hoolimata kasumit 11 protsendi võrra 1,2 miljardilt 1,3 miljardile eurole. Käive kasvas 4,1 miljardilt 4,4 miljardile eurole. Reisijate vedu kasvas 11 protsendi võrra.

Kuna Ryanair on viimastel kuudel teatanud ligikaudu 20 000 lennu ärajätmisest, kardeti nii kuludest kui ka mainekahjust tingitud kehvemaid tulemusi. Seepärast pani kasv Ryanairi aktsia Londoni börsil rallima: turu avanedes tõusis väärtpaber 5 protsenti ning jõudis ennelõunaks 16,6 euro piirimaile.

Ryanairi juht Michael O'Leary teatas, et sihib majandusaastaks rekordiliselt head tulemust. Kontsern langetas pisut reisijate arvu kasvu väljavaateid ning teatas, et arvestades lendude ärajätmisest tingitud vähenenud piletite arvu, osutuvad piletid plaanitust kallimaks.

Soliidne poolaasta, nõrgem kvartal

Ryanairi kulud kasvasid esimesel poolaastal kuus protsenti, 2,9 miljardile eurole. Lennujaamakulud, amortisatsioonikulud ja personalikulud kasvasid 11 protsendi võrra. Hoogsalt kasvas ka kohustuste koorem – kontserni netovõlg jääb O'Leary sõnul nüüd 0,6 miljardi euro juurde.

Kvartali lõikes näitas Ryanair aga soliidset, kolmeporotsendist käibekasvu: 2,5 miljardit eurot. Samal ajal jäi kvartali kasum mullusele alla: kui 2016. aasta teises kvartalis teeniti 0,91 miljardit eurot puhastulu, siis sedapuhku tuli leppida 0,89 miljardi euroga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2017, 11:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing