• Jaga lugu:

  Ryanairi tulemused lõid aktsia rallima

  Ryanairi juht Michael O´LearyFoto: Reuters/Scanpix

  Kuigi Ryanairi makstavad madalad palgad tõid kaasa piloodinappuse ja lendude tühistamise laine, mis läheb Ryanairile enam kui miljard eurot maksma, näitas Iiri lennukontsern soliidseid majandustulemusi.

  Täna avaldatud esimese poolaasta tulemused – Ryanair arvestab majandusaastat meie mõistes teise kvartaliga alustades – näitavad, et kontsern kasvatas septembri lendude tühistamislainest hoolimata kasumit 11 protsendi võrra 1,2 miljardilt 1,3 miljardile eurole. Käive kasvas 4,1 miljardilt 4,4 miljardile eurole. Reisijate vedu kasvas 11 protsendi võrra.
  Kuna Ryanair on viimastel kuudel teatanud ligikaudu 20 000 lennu ärajätmisest, kardeti nii kuludest kui ka mainekahjust tingitud kehvemaid tulemusi. Seepärast pani kasv Ryanairi aktsia Londoni börsil rallima: turu avanedes tõusis väärtpaber 5 protsenti ning jõudis ennelõunaks 16,6 euro piirimaile.
  Ryanairi juht Michael O'Leary teatas, et sihib majandusaastaks rekordiliselt head tulemust. Kontsern langetas pisut reisijate arvu kasvu väljavaateid ning teatas, et arvestades lendude ärajätmisest tingitud vähenenud piletite arvu, osutuvad piletid plaanitust kallimaks.
  Soliidne poolaasta, nõrgem kvartal
  Ryanairi kulud kasvasid esimesel poolaastal kuus protsenti, 2,9 miljardile eurole. Lennujaamakulud, amortisatsioonikulud ja personalikulud kasvasid 11 protsendi võrra. Hoogsalt kasvas ka kohustuste koorem – kontserni netovõlg jääb O'Leary sõnul nüüd 0,6 miljardi euro juurde.
  Kvartali lõikes näitas Ryanair aga soliidset, kolmeporotsendist käibekasvu: 2,5 miljardit eurot. Samal ajal jäi kvartali kasum mullusele alla: kui 2016. aasta teises kvartalis teeniti 0,91 miljardit eurot puhastulu, siis sedapuhku tuli leppida 0,89 miljardi euroga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.