Märt Belkin • 2. november 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Analüüs: allahindlused on Apranga kasumit söönud

Kolmandas kvartalis oli Apranga põhiäri kasumlikkus aastatagusest kehvem ning ehkki suvi on tavapäraselt rõivamüüjatele nõrk, võib olla märke sellest, et firma ees olev tee on ka edaspidi künklik.

Kolmandas kvartalis kahanes firma brutokasum 1,2 protsenti 21 miljonile eurole, vähendades marginaali eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 1,6 protsendipunkti võrra, tõdes LHV analüüsis ja märkis, et jaemüüjad näivad varasemast enam suuremaid allahindlusi tegevat. Apranga teatas ka, et müüki ja kasumlikkust vähendas kehv ilm.

Kuna Leedu rõivafirma plaanib järgmisel aastal Leedus uude peakontorisse kolida, on ettevõte juba sõlminud kokkulepe, müümaks Vilniuses asuva kontori- ja laokompleksi, mida praegu kasutatakse. Tehingu väärtus oli 6 miljonit eurot, mis tõi firmale ka 3,5 miljonit erakorralist kasumit, seisab analüüsis.

LHV tõi esile, et see tõstis märkimisväärselt firma äri- ja puhaskasumi näitajaid. Kui aga erakorralised tulud arvestamata jätta, et tulemused oleksid eelmise aasta omadega võrreldavad, on ärikasumis näha 20 protsendi suurust kahanemist ning puhaskasumi langust kolmandiku jagu.

„Ehkki kolmas kvartal on rõivaste jaemüüjatele hooajaliselt nõrk, võivad sektori hiljutised arengud, näiteks osaliselt e-kaubanduse kanalite kasvava populaarsusega  seotud tihedamad allahindlused, tuua Aprangale negatiivseid tagajärgi ka pikemas vaates,“ märkisid LHV analüütikud Sander Danil ja Benjamin Toomiste analüüsis.

Leedu rõivamüüja aktsia õiglane hinnavahemik on analüütikute hinnangul 2,85 ja 3,15 euro vahel ning pank soovitab väärtpaberit osta. Eile sulgus Apranga aktsia börsil 2,59 euro tasemel.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt