Lauri Teder • 3. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

BMW kutsub tagasi ligi miljon sõidukit

Foto: EPA

Saksa autotootja BMW AG teatas reedel, et kutsub kahe tehnilise probleemi tõttu tagasi umbes miljon Põhja-Ameerika teedel olevat sõidukit.

Tagasikutsumise esimene laine puudutab 670 000 2006.-2011. aastal valmistatud 3-seeria sõidukit ning on seotud soojendus- ja ventilatsioonisüsteemi ühendusveaga, mille tõttu võib tekkida ülekuumenemise ja süttimise oht.

Lisaks soovib firma vahetada välja 740 000 2007.-2011. aastal valminud 128i, 3- ja 5-seeria ning X3, X5 ja Z4 mudeli sõiduki konstruktsioonis oleva klapi, mille roostetamisel võib samuti tekkida tuleoht. BMW pressiesindaja Michael Rebstocki sõnul puudutavad mõlemad nimekirjad suuremas osas samu autosid. Firma teate kohaselt võib kutse peagi aga laieneda ja hõlmata teisigi riike.

BMW Frankfurdi börsil noteeritud aktsia kahanes reedel 0,32%, kuid kauplemine toimub neil päevil pigem 7. novembril saabuvate kvartalitulemuste ootuses.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt