Lauri Teder • 3. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Saksa ja Briti indeksid püstitasid rekordeid

Foto: EPA

Euroopa aktsiate reedene tõus jäi mõõdukaks, kuid Saksamaa ja Suurbritannia börsiindeksid liikusid sellegipoolest uutesse kõrgustesse.

Euroopa üldindeks Stoxx Europe 600 kerkis täna 0,28% ning lõpetas nädala kokkuvõttes 0,7% kõrgemal.  Rekordeid tegid sakslaste DAX 30 indeks, mis tõusis 0,3%, peatudes 13 478,86 punktil, ning Ühendkuningriigi börsinäitaja FTSE  100, mis liikus 0,1% jäädes pidama 7560,35 punktil. Mõlema riigi eksportivaid ettevõtteid turgutas sel nädalal toimunud euro ja naela nõrgenemine dollari suhtes, mis võimaldab neil oma tooteid muudes riikides (eelkõige USAs) odavamalt müüa ja rohkem kasu teenida. Nädalaga odavnes euro dollariga võrreldes 0,1% ning nael dollariga võrreldes 0,4%.

Prantsuse CAC 40 indeks kasvas reedel 0,1%, kuid Hispaania IBEX 35 võttis vastu 1-protsendilise kaotuse.

Euroopa aktsiatest väärib märkimist näiteks üle ootuste hea kvartalikasumi tõttu välktõusu teinud Norra meediagrupp Schibsted ASA (+20,46%). Samal ajal pidid aga Ühendriikide poliitika hoovuseid taluma Taani tuulegeneraatorite tootja Vestas Wind Systems A/S (-8,83%) ja selle Hispaania konkurent Siemens Gamesa Renewable Energy SA (-3,6%), sest Kongressi esindajatekoja vabariiklaste plaanitava maksureformiga kaasneb praeguse kava järgi ka taastuvenergia maksusoodustuste vähenemine.

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt