Mait Kraun • 20. november 2017
Jaga lugu:

Kulla hind langes järsult

Kuld.  Foto: Bloomberg

Kuld hakkas täna kiiresti odavnema, sest euro odavnes ja dollar kallines. Euro kukkus aga Saksamaa poliitilise ebakindluse tõttu, vahendab MarketWatch.

Detsembrikuu kullafutuuride hind on täna langenud 1,5 protsenti, 1276 dollarini untsist. Börsil kaubeldav fond SPDR Gold Trust (GLD) odavnes 1,4 protsenti.

Metalli hinnalangus kiirenes päeva keskel, sest euro kurss hakkas odavnema. Eurot surus alla aga Saksamaa poliitiline ebakindlus – valitsuse moodustamise kõnelused kukkusid pühapäeval läbi ning kantsler Angela Merkel eelistab uute valimiste korraldamist. Euro on täna dollari suhtes langenud 0,4 protsenti.

„Rohkem kui 2 miljardi dollari eest kulda müüdi turul vähem kui kahe minutiga,“ ütles GoldCore’i uuringute direktor Mark O’Byrne. „Järsk langus ei ole põhjendatud ja tundub, et üks või kaks turuosalist tahtsid seda madalamale suruda.“

„Taoline müük on viimastel kuudel toimunud küllaltki tihti. Need langused on olnud aga lühiajalised, sest niinimetatud tark raha kasutab langusi ostmiseks,“ lisas ta.

Mitmed teised analüütikud aga ütlevad, et kulla hinnalangus võib lühiajaliselt jätkuda. „Reedel toimunud hinnatõus parandas kulla tehnilist pilti, aga ei ole veel kindel, kas see on piisav, et ka sellel nädalal ostmist stimuleerida,“ ütles INTL FCStone’i toorainete nõustaja Edward Meir.

Detsembrikuu hõbeda futuurid odavnesid 2,8 protsenti, 16,9 dollarini untsist. Eelmisel nädalal kallines hõbe 3 protsenti.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum