Lauri Teder • 23. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Austraalias valmis maailma suurim liitiumaku

Foto: EPA

Elektriakude ja -autode tootja Tesla teatas, et Lõuna-Austraaliasse rajatava maailma suurima liitiumaku paigaldustööd on lõppenud, vahendab Reuters.

Tänavu juulis võitis Tesla Lõuna-Austraalia osariigi korraldatud hanke 129 megavatt-tunnise hiidaku ehitamiseks. Lisaks harilikule kokkuleppele andis firma tegevjuht Musk aga ka tõotuse, et akupark valmib 100 päeva jooksul alates võrgulepingu allkirjastamisest. Vastasel juhul annab Tesla rajatise omavalitsusele tasuta üle.

Neljapäevane uudis annab märku, et tõenäoliselt Lõuna-Austraalia tasu maksmisest siiski ei pääse. Lubatud tähtaeg saabub 1. detsembril ning teha on jäänud veel vaid lõpptestid. Tõsi, Musk sõlmis kihlveo ka arvestatava varuga, sest 29. septembril, mil leping allkirjastati, oli ettevõte paigaldanud juba pooled akukastidest.

Tesla Powerpackid hakkavad talletama Jamestowni lähistele ehitatava Hornsdale'i tuulepargi toodetud energiat. Tuulikuid haldab omakorda Prantsuse firma Neoen. Projekt on osa Lõuna-Austraalia suuremahulisest plaanist, mille eesmärk on parandada elektrikatkestuse käes vaevleva piirkonna energiavarustust.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt