Austraalias valmis maailma suurim liitiumaku

23. november 2017, 18:45
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171123/BORS/171129789/AR/0/AR-171129789.jpg

Elektriakude ja -autode tootja Tesla teatas, et Lõuna-Austraaliasse rajatava maailma suurima liitiumaku paigaldustööd on lõppenud, vahendab Reuters.

Tänavu juulis võitis Tesla Lõuna-Austraalia osariigi korraldatud hanke 129 megavatt-tunnise hiidaku ehitamiseks. Lisaks harilikule kokkuleppele andis firma tegevjuht Musk aga ka tõotuse, et akupark valmib 100 päeva jooksul alates võrgulepingu allkirjastamisest. Vastasel juhul annab Tesla rajatise omavalitsusele tasuta üle.

Neljapäevane uudis annab märku, et tõenäoliselt Lõuna-Austraalia tasu maksmisest siiski ei pääse. Lubatud tähtaeg saabub 1. detsembril ning teha on jäänud veel vaid lõpptestid. Tõsi, Musk sõlmis kihlveo ka arvestatava varuga, sest 29. septembril, mil leping allkirjastati, oli ettevõte paigaldanud juba pooled akukastidest.

Tesla Powerpackid hakkavad talletama Jamestowni lähistele ehitatava Hornsdale'i tuulepargi toodetud energiat. Tuulikuid haldab omakorda Prantsuse firma Neoen. Projekt on osa Lõuna-Austraalia suuremahulisest plaanist, mille eesmärk on parandada elektrikatkestuse käes vaevleva piirkonna energiavarustust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2017, 17:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing