• Jaga lugu:

  Börs: Prantsusmaa kandis Euroopa indeksi plussi

  Foto: EPA

  Euroopa aktsiate koondnäitaja Stoxx Europe 600 liikus päeva jooksul toimunud kõikumise järel kõigest 0,02% kõrgemale, trotsides Saksa ja Briti börside langust ning elades kaasa eurotsooni ja eelkõige Prantsuse majanduse tugevnemisele.

  Euroala taastumise andis aimu andmefirma IHS Markiti koostatud euroala ostujuhtide indeks, mis põhineb tootmisettevõtete ja teenusemüüjate seas läbi viidud küsitlusel. Novembris liikus indeks eelmise kuu 56 punktilt 57,5 punktile, jõudes seeläbi kuue aasta kõrgeima tasemeni. Veelgi muljetavaldavamat tõusu näitas indeks aga Prantsusmaal, kus kuu ajaga toimus hüpe 57,3 punktilt 60,2 punktile, kuigi majandusanalüütikud olid prognoosinud näitaja langust.
  Pariisi börsi indeks CAC 40 lõpetas kauplemispäeva 0,5% kõrgemal. Enim kerkisid aknatootja Compagnie de Saint-Gobain (+1,53%) ja optiliste instrumentide valmistaja Essilor International Société Anonyme (+1,41%). Samal ajal langes hoolimata firma puhaskasumi kasvust ja edukast müügikäibest aga konjakitootja Remy Cointreau SA (-1,7%).
  Frankfurdi börsi näitaja DAX 30 kahanes 0,05%, suurendades kolmapäeval alanud 1,2-protsendist kaotust. Mitmeid indeksisse kuuluvaid eksportijaid rusus dollari odavnemine euro suhtes, samuti jälgisid kauplejad Saksamaal jätkuvat poliitilist ebakindlust.
  Hispaania indeks IBEX 35 kasvas neljapäeval 0,19%, sellal kui Londoni FTSE 100 kaotas 0,02% oma väärtusest. Põhjanaabrite börsinäitaja OMXH vajus mängutootja Rovio Entertainmenti (-22,08%), meediakontserni Sanoma (-4,20%) ja kinnisvarafondi Orava Asuntorahasto (-4,13%) raskuse all 0,39% madalamale.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.