Lauri Teder • 23. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: Prantsusmaa kandis Euroopa indeksi plussi

Foto: EPA

Euroopa aktsiate koondnäitaja Stoxx Europe 600 liikus päeva jooksul toimunud kõikumise järel kõigest 0,02% kõrgemale, trotsides Saksa ja Briti börside langust ning elades kaasa eurotsooni ja eelkõige Prantsuse majanduse tugevnemisele.

Euroala taastumise andis aimu andmefirma IHS Markiti koostatud euroala ostujuhtide indeks, mis põhineb tootmisettevõtete ja teenusemüüjate seas läbi viidud küsitlusel. Novembris liikus indeks eelmise kuu 56 punktilt 57,5 punktile, jõudes seeläbi kuue aasta kõrgeima tasemeni. Veelgi muljetavaldavamat tõusu näitas indeks aga Prantsusmaal, kus kuu ajaga toimus hüpe 57,3 punktilt 60,2 punktile, kuigi majandusanalüütikud olid prognoosinud näitaja langust.

Pariisi börsi indeks CAC 40 lõpetas kauplemispäeva 0,5% kõrgemal. Enim kerkisid aknatootja Compagnie de Saint-Gobain (+1,53%) ja optiliste instrumentide valmistaja Essilor International Société Anonyme (+1,41%). Samal ajal langes hoolimata firma puhaskasumi kasvust ja edukast müügikäibest aga konjakitootja Remy Cointreau SA (-1,7%).

Frankfurdi börsi näitaja DAX 30 kahanes 0,05%, suurendades kolmapäeval alanud 1,2-protsendist kaotust. Mitmeid indeksisse kuuluvaid eksportijaid rusus dollari odavnemine euro suhtes, samuti jälgisid kauplejad Saksamaal jätkuvat poliitilist ebakindlust.

Hispaania indeks IBEX 35 kasvas neljapäeval 0,19%, sellal kui Londoni FTSE 100 kaotas 0,02% oma väärtusest. Põhjanaabrite börsinäitaja OMXH vajus mängutootja Rovio Entertainmenti (-22,08%), meediakontserni Sanoma (-4,20%) ja kinnisvarafondi Orava Asuntorahasto (-4,13%) raskuse all 0,39% madalamale.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt