Mait Kraun • 28. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: maksureformi edenemine pani turud rõkkama

New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud tõusid uute rekorditeni, sest ettevõtete maksukärped ületasid Senatis järjekordse takistuse, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis viimase kahe kuu kiireimas tempos, sest Ühendriikide Senati eelarvekomitee lasi vabariiklaste maksureformi edasi. Võib juhtuda, et maksumuudatuste üle hääletatakse Senatis juba sellel nädalal.

Pankade aktsiad tõusid viimati nii kiiresti selle aasta märtsis, sest Föderaalreservi tulevane juht Jerome Powell andis märku, et toetab kergemaid finantsregulatsioone. Dollar tõusis teist päeva järjest.

Toorainete hulgas tegi vask viimase kahe nädala suurima kukkumise. WTI toornafta langes aga alla 58 dollari barrelist.

„See nädal on tähelepanu Senati vabariiklastel – oodatakse, kas maksumuudatuste vastu olevad parteiliikmed võiksid pardale hüpata,“ ütles investeerimisfirma Prudent Financiali turgude peastrateeg Quincy Krosby.

S&P 500 indeks kallines 1 protsendi, 2627 punktini. Dow Jonesi indeks lisas 257 punkti ja lõpetas päeva 23 837 punktil – tegemist oli suurima tõusuga alates 11. septembrist. Stoxx Europe 600 lisas 0,6 protsenti, mis on viimase nädala suurim tõus.

WTI toornafta hind langes täna 0,7 protsenti ja Brent kaotas 0,8 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 57,69 ja 63,34 dollarit. Kullaunts odavnes 0,1 protsenti, 1293 dollarini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt