Lauri Teder • 4. detsember 2017
Jaga lugu:

Stockmanni aktsiad odavnesid järsult

Foto: EPA

Uue nädala esimesel päeval pidi Soome kaubanduskontsern Stockmann võtma vastu järjekordse valusa börsikaotuse.

Stockmanni A-aktsia vajus 4,65% ning B-aktsia 4,28%. Väärtpaberid olid muuhulgas ka Helsingi börsi nõrgimad. Kaubanduskontserni B-aktsia tänavune langus on jõudnud juba 40 protsendini.

Möödunud nädala lõpus väljastas Stockmann 250 miljoni euro väärtuses 4,75% intressiga võlakirju, mille tähtaeg saabub 2022. aasta sügisel. Võlakirjad on osa 16. novembril välja kuulutatud pikaajalisest rahastuskavast. Investoritelt saadud summa abil refinantseeritakse olemasolevaid laene.

Viimastel päevadel on Stockmann pälvinud rohkelt kriitikat ka ettevõtte siseliikmete aktsiamüügi tõttu. Eelmisel neljapäeval leidis investor Kim Lindström väljaandele Kauppalehti antud kommentaaris, et nõnda suurtes raskustes kontserni etteotsa on tarvis inimesi, kes on finantstulemuste parandamise nimel kõigeks valmis. "Pole vaja inimesi, kes on lootuse kaotanud," tõdes ta. Lindströmi kriitika on suunatud kontserni nõukogu liikme Kaj-Gustaf Berghini ja nõukogu esimehe Jukka Hienoneni pihta. Berghin vabanes 27. novembril kõigist talle kuulunud Stockmanni aktsiatest ning Hienonen müüs pool oma aktsiapakist augusti lõpus, kuu aega enne ettevõtte üle ootuste kehvade majandustulemuste avaldamist.

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum