Liina Laks • 13. detsember 2017 kell 7:45

Tallinna Vesi kukub edasi

Vesi.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eile riigikohtus lüüa saanud Tallinna Vee aktsiast pagevad investorid on väärtpaberi hinna rekordmadalale viinud.

Täna hommikul kukkus aktsia esimeste kauplemistundidega enam kui 11 protsenti, 8,61 euro tasemele, kuid taastus siis minutitega 8,9 euro juures. Tegu oli börsi enimkaubeldava aktsiaga, millega tehti üle 600 000 euro eest tehinguid, mida oli kokku ligi 170.

Kuna riigikohtus tariifivaidluses lüüasaamine tähendab Tallinna Veele tulevikus potentsiaalselt väiksemat käivet ja nii ka väiksemat kasumit ja dividendi, siis on investorid oma aktsiaportfelli ümber mängima hakanud.

Eile päeval külmutas Tallinna börs aktsiaga kauplemise ajani, mil kontsern börsiteate avaldab. Börsiteade tuli pool tundi enne börsi sulgemist ja kui siis börs uksed kauplemisele avas, olid investorid orderitega juba ootel: poole tunniga saavutati enam kui 150 000eurone käive ja aktsia langes 17,8 protsenti, alla 10 euro taseme. Varem kauples aktsia ligikaudu 11,8 euro peal.

Kokku on väärtpaber eilse õhtu ja tänase hommikuga kaotanud ligi 20 protsenti väärtusest.

Juba teatas Omanike Keskliit, et hakkab koguma nõudeid Tallinna Vee vastu.

 

Hetkel kuum