Kaspar Allik • 21 detsember 2017

Olainfarmil novembris müügilangus

Läti ravimifirma müük näitas novembris langust  Foto: shutterstock.com

Läti ravimifirma Olainfarm kaotas eelmise aasta novembriga võrreldes müügis 10 protsenti, suurim langus tuli Vene turult, teatas ravimifirma.

Läti ravimifirma müük oli novembris 10,07 miljonit eurot, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 10 protsenti väiksem. Ettevõtte suurimalt turul Venemaal langes müük 3,6 miljoni euro peale, kaotades käibest kolmandiku.

Kasvas aga Olainfarmi suuruselt teine ehk kodururg - 5protsendine tõus viis Lätis müügi 2,6 miljoni euroni. Kolmandal kohal olev Ukraina suurendas võrreldes eelmise aasta novembriga müüki 209 protsendi võrra, müües 1,5 miljoni euro eest.

Üheksa kuu peale kokku tõusis Olainfarmi müük 5 protsenti, 105 miljoni euro peale. Võrreldes eelmise aastaga on Venemaa ja Läti müük kasvanud vastavalt 9 ja 12 protsenti, samas on Ukraina müük langenud 27 protsendi võrra.

Turg avanes Olainfarmi aktsia langusega, praegu on aktsia langenud 4 protsendi jagu, olles 8 euro juures. Kauplemiskäive ületab 250 000 eurot.

Hetkel kuum