Ühendriikides hautakse krüptorahade reguleerimise plaane

06. veebruar 2018, 22:00
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180206/BORS/180209766/AR/0/AR-180209766.jpg

Teisipäeval andsid USA järelevalveasutuste juhid senati panganduskomisjonile teada, et võivad peagi esitada parlamendile ettepaneku krüptorahade reguleerimiseks, kirjutab Reuters.

Oma ettekannetes kirjeldasid väärtpaberi- ja börsijärelevalve (Securities and Exchange Commission - SEC) juht Jay Clayton ning toorainefutuuride järelevalve (Commodity Futures Trading Commission - CFTC) juht Christopher Giancarlo ülemkoja esindajatele piiranguid praeguses süsteemis, mis ei võimalda ühelgi riiklikul ega osariiklikul organil krüptoturul toimuvat tegevust tõhusalt jälgida.

Claytoni sõnul peaksid ICO-de ehk krüptorahade esmapakkumiste puhul kehtima samasugused reeglid kui tavapäraste väärtpaberiemissioonide puhul. Samuti teatas ta, et SEC asub karistama neid advokaate ja firmasid, kes üritavad kehtestatud tingimustest mööda hiilida.

Kohtumisel avaldasid ka mitmed senati liikmed muret digivaluutade äärmusliku volatiilsuse, krüptoturul levinud pettuste ja krüptorahaga seotud veebiplatvormide turvalisuse üle, kuid ei väljendanud krüptorahade reguleerimise osas siiski kindlat seisukohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2018, 21:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing