Tagasivaade korrektsioonile: eksperdid jagasid kriisinõu

Vasakult: Kristofer Vähi, Marat Kasparov, Jaak Roosaare ning Andres Viisemann.  Foto: Andres Haabu
Indrek Mäe • 8. veebruar 2018 kell 12:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Korrektsiooni ajal tegutsemisest ei pruugi alati piisata ning seetõttu tuleb selleks valmistuda juba varem – kuidas seda teha, sai kuulda Eesti tuntumatelt investoritelt, pangandustegelastelt ning analüütikutelt kolmapäevases investor Toomase supiköögis.

Reedel alanud ning esmaspäeval lõppenud ülemaailmne turgude langus tekitas paanikat ka Eesti investorite hulgas ning see väljendus tehingute arvu hüppelises kasvus. „Kauplemisaktiivsus tõusis – oli neid, kes likvideerisid positsioone, aga ka neid, kes nägid võimalust oma positsoone turgutada,“ tõdes SEB marketsi juht Kristofer Vähi. „Samas ei tehtud midagi sellist, mida tavapäraselt ei tehta, kaubeldi samade instrumentidega, lihtsalt aktiivsus suurenes,“ märkis ta ja lisas, et korrektsioonid on ülesrühkivate turgude taustal paratamatud ega tulnud kellelegi suure üllatusena.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum